Forside Om TT Booking Kontakt Priser Forespørgsel Nyhedsbrev Søg kunstner
Alfabetisk indeks Sitemap

Du er her: Home Forside Highlights SPIRIT OF SMOKIE 2021

SPIRIT OF SMOKIE

Hvem kan ikke huske 'SMOKIE'?  70'er Bandet, som toppede listerne med, “If you think you know how to love me”, “I’ll meet you at Mid-night”, “Lay back in the arms of some-one”, “Oh Carol”, “Wild Angels” , “What can I do” og mange flere. De graverede der navn ind i musikhistorien med 15 top-20 hits, inklusiv ”Living Next Door to Alice” nummer 1 i Tyskland i 9 uger, og solgte 30 millioner eksemplarer verden over.

Chris Norman, hvis umiskendelige hæse stemme var "icing on the cake", forlod bandet i 1986, og den perfekte erstatning blev Alan Barton, hvis performance og "verdensklasse- vokal”, sikrede bandets fremtid. De udgav senere yderligere 6 Albums. Tragedien ramte i 1995, da Alan, som var blevet 'SMOKIE'S ansigt, mistede sit liv i en ulykke.

I dag er Alan Bartons søn, Dean Barton, frontmanden i bandet 'SPIRIT of SMOKIE'. Dean har arvet den umiskendelige, robuste, og følsomme stemme fra sin far, men samtidig leverer sin egen stil på scenen.

Med på scene står de 2 sidemænd, leadguitarist Andy Whelan og bassisten Graham Kearns, der tidligere var medlem af 'The Alan Silson Band' (ex-original Smokie guitarist, vokalist og sangskriver af 'What can I do', et af ??de største hits i Rusland ). Graham turnerede også med Alan Barton. De kollektive vokalharmonier med de tre, opliver og nærer den oprindelige vokalflamme.

I bandets "motorrum" er det verdensklasse trommeslager Michael Bedford, som har turneret med 'Chris de Burgh', 'Sting', 'Elton John', 'Tears of Fears', 'Ronan Keating', 'Tasmin Archer' og 'Sweet' for at nævne nogle få.

På tangenter er det Will Jackson, talentfuld komponist og musikproducent med mange kendte navne på CV’et, herunder 'The Kaiser Chiefs', 'Embrace' og 'Suzi Quatro'. Will var også medlem af det fremragende akustiske band 'Magna Carta' og har et fint 'øre' for harmonisk opbygning, og som også beriger bandet med sin vokal.

I 2011 udgav SPIRIT OF SMOKIE albummet 'Room with a View' under titlen 'Al Barton and Spirit of Smokie'. Albummet indeholdt oprindeligt ufærdige eller ukomplette materialer, som Alan havde arbejdet på kort før sin død. På bekostning af de oprindelige bånd, gennemgik musikken en ombygning og digitalisering med tilføjelser til de ??de manglende musikalske dele og ........ seksten år efter de oprindelige optagelser var albummet færdigt.

I 2018 udgav SPIRIT OF SMOKIE deres første original album ”Changes” under titelnavnet BARTON.

Deans progressive stemme er kombinationen af rå sjæl, smerte og hjertesorg, men også med den håbfulde tro på noget bedre. Bandet giver de følsomme sange den perfekt vokal og instrumentale kulisse. ”Changes” er et tankevækkende, ærligt og autentisk album i alle henseender og verden til forskel, fra mange af dagens elektroniske over producerede musik; som bandet siger "hvad er der på albummet, er det der kommer på scenen"

SPIRIT OF SMOKIE er en førsteklasses musikalsk oplevelse, følelsesmæssig og berusende, der genskaber den oprindelige lyd fra 70'ernes store æra, blandet sammen med de originale kompositioner.

 

TT Booking & Management · Floes Engbakkevej 7 · 8960 Randers SØ · Tlf. 70 70 10 77 · Mail