Forside Om TT Booking Kontakt Priser Forespørgsel Nyhedsbrev Søg kunstner
Alfabetisk indeks Sitemap

Du er her: Home Nyhedsbrev Brdr. Olsen

Brdr. Olsen

Brødrene Olsen gør det igen! Nyt album på gaden mandag 25. november

Der er tale om en perlerække af coverhits som ex. "WAKE UP LITTLE SUSIE" og "HELP ME RHONDA", "RAMONA" oma.

Brødrene Olsen fejrede 10-året for sejren i det internationale Melodi Grand Prix med Fly on the Wings of Love med en hyldest til en række af de største vindersange gennem tiderne på det nye album "Wings of Eurovision", der kom på gaden d. 4. juni 2010.

Brødrene Olsen - Tre minutter. Bare tre minutter. Mere skulle der ikke til for at ændre verden for de to brødre på 46 og 50 år.
Og det bliver aldrig det samme igen som før den februar-aften tilbage i 2000, da Noller og Jørgen Olsen strøg til vejrs på den danske pop-himmel med "Smuk som et stjerneskud".
Det kom til at stå endnu mere lysende klart et par måneder senere i Globen i Stockholm med "Fly on the Wings of Love" og Danmarks anden sejr i det internationale Melodi Grand Prix gennem tiderne.
Det er 10 år siden – og brødrene flyver stadig på kærlighedens vinger.

Brødrene Olsen - ikke siden ABBA og Waterloo i 1974 har en international vindersang oplevet en større kommerciel succes end det danske bidrag, der har sendt Brødrene Olsen ud på en eventyrlig musikalsk rejse ind i de europæiske hjerter. 10-året for den historiske aften i Sverige har de to brødre valgt at fejre med en hyldest til den europæiske sangfestival i form af fortolkninger af de største klassikere fra den internationale Grand Prix-scene i nyere tid.

- Og det er sange, vi meget gerne selv ville have haft lavet og sunget i grand prix-sammenhæng, siger Jørgen Olsen om det nye album med titlen "Fly on the Wings of Love".
For de to brødre har det sværeste været at vælge fra i det overflødighedshorn af favoritter, som de har plukket fra. Derimod har Noller og Jørgen Olsen ikke været i tvivl om, hvad de skulle prioritere efter.

- Det skal være en god og nærværende melodi. Teksten skal have en god opbygning, et godt refræn og ikke mindst muligheden for at vi med vores karakteristiske stemmer kan give sangen et nyt udtryk, siger Jørgen Olsen.

Brødrene Olsen - Ildkuglen brænder for evigt.
Ifølge fysiske beregninger varer et stjerneskud normalt omkring et sekund. I løbet af den tid vil det enten være brændt op eller have ramt jorden. For Brødrene Olsen har vindersangen været en glødende musikalsk ildkugle, der ser ud til at brænde for evigt.
- Den aften, vi vandt det danske Grand Prix, vendte totalt op og ned på livs fra det ene øjeblik til det andet. Det har både været chokerende og fascinerende, fortæller Noller Olsen.
Ugen før det hjemlige Grand Prix spillede de for ca. 90 gæster på en lille café på Christianshavn til en hyre på 4.000 kr., og få måneder efter stod hele Europa i kø for at få besøg af brødrene. Og sådan har det været siden.

Skal Jørgen Olsen sammenfatte det eventyrlige årti i nogle få ord, er det "Fantastisk, oplevelsesrigt ud over alle grænser og smukke rejser". På den anden side har det også været "hårdt arbejde, mange hotelværelser, flysæder og limousiner – og meget ensomhed".
- Og meget træthed, tilføjer Noller Olsen med et smil på læben.
Men brødrene lægger ikke skjul på, at det har været en enestående oplevelse og et møde med masser er spændende personligheder – senest Dronning Margrethe i anledningen af majestætens 70 års fødselsdag.
- Vi er blevet en lille del af utrolig mange menneskers liv. Alle har fået et særligt forhold til sangen. Enten forbindes den med et bestemt højdepunkt, en oplevelse eller en anden form for begivenhed, som de aldrig glemmer. Vi har fået fortalt mange bevægende historier om, hvordan den har været med til at give håb i en svær tid med alvorlig sygdom, og det har været rørende at opleve, hvordan mange mennesker har kunnet bruge sangen som et håb og en skelsættende milepæl i deres liv. På den måde har den fået et magisk skær over sig, siger Jørgen Olsen. Noller Olsen tilføjer, at publikums minder ofte sidestilles med den juni-aften otte år tidligere, da Danmark vandt EM i fodbold i 1992.

Flyver med et nutidigt udtryk
På den nye jubilæumshyldest kan brødrenes enorme fanskare opleve "Fly on the Wings of Love" en ny udgave.
- Der er sket meget musikalsk på 10 år, og den har fået et lidt anderledes og mere nutidigt udtryk, siger Jørgen Olsen.
Det samme har Cliff Richards "Congratulations" fra 1968, der nærmest har været selvskreven på albummet.
- Vi ser den som en meget, glad kærlighedssang, der har udviklet sig til at blive en til lykke-sang. Der er sket meget på de mere end 40 år, og derfor har vi givet den et nyt udtryk, men den var valgt på forhånd – ikke mindst i kraft af de særlige følelser og det nære bekendtskab, vi har med Cliff, siger Jørgen Olsen.
Forholdet har i de senere år udviklet sig til et rent venskab og musikalsk samarbejde.
Har Cliff Richard været et forbillede gennem mange år, har ABBA været uundgåelig på et Grand Prix-album.

- Jeg har altid elsket ABBA. Det er honning for mit øre, og det er honning for min sjæl, siger Jørgen Olsen og understreger, at de fire svenskere stadig står for noget af det bedste kvalitets-pop, der er skrevet til dato. Waterloo og Bang-a-Boomerang er to af de mest formidable popsange, jeg kan komme i tanke om - skrevet af to formidable popkunstnere, siger Jørgen Olsen.
Når talen efterfølgende falder på den kommercielle sammenligning mellem Brødrene Olsen og ABBA i Grand Prix-regi, er det ydmyghed og dyb respekt for de svenske kolleger, som præger brødrene.

- Det er dejligt at vide, at vi næstefter ABBA er den internationale vinder, der har solgt bedst af sangen, men vi er jo milevidt fra ABBA og kommer aldrig i nærheden af at blive det samme. Det er et kæmpe spring, understreger Noller Olsen.
Trods brødrenes beskedenhed er det en kendsgerning, at de svenske popsnedkere Björn Ulvaeus og Benny Andersson, også har rost det danske bidrag som en vindersang, der har brændt sig fast.

Nicole er med
Mens Cliff Richard og ABBAs store hits fortolkes, synger tyske Nicole med på albummet og "Ein bisschen Frieden" fra 1982.
- Hun havde noget ganske særligt over sig med sit ungdommelige og lidt naivt budskab. Det er enkel og smuk tekst med en appel om "bare" at give os lidt fred, kærlighed og frihed, siger Noller Olsen.
Et uundgåeligt bidrag var også Brotherhood of Mans "Save Your Kisses for Me" – vindersangen fra 1976.
- Vi har optrådt en del sammen med dem, og det er en hamrende god melodi. Og så er det en sjov pointe. Faktisk tror mange, at man synger om en kvinde, men det er et lille barn på tre år. Jeg kan godt forstå, at den er blevet et kæmpe hit over hele Europa, siger Jørgen Olsen.

Israel har en særlig plads i den internationale Grand Prix-historie, og det er afspejler sig på albummet i "Hallelujah" fra Gali Atari & Milk and Honey.
- Sangen er bygget fantastisk op. Tonearten stiger og stiger hele tiden. Vores udgave bliver mere jazzagtig, hvor Noller synger duet med Lill Babs. Nollers stemme passer rigtig godt til den, fordi vi er ovre i Frank Sinatra-stilen, siger Jørgen Olsen med en smil på læben.
Den internationale hyldest viser også helt nye sider af brødrene – de skal for første gang synge på italiensk til "Non so che rarei" og "Volare "– sidstnævnte er fra 1958 og betyder "at flyve". Den er dog delvist på engelsk, som Dean Martin sang den.
- Italiensk er er dejligt musikalsk sprog, og jeg har altid været fascineret af den italienske kultur, siger Jørgen Olsen.
En hel anden stil er den danske fortolkning af "La´det swinge" – den norske vindersang med Bobbysocks fra 1985.
- Som udgangspunkt var det ikke en af de sange, jeg synes bedst om, men nu har det fået en helt anderledes storhed. Den har fået et ordentligt spark bagi – det er blevet rigtig rock’en roll, siger Jørgen Olsen om den version på engelsk, som brødrene har valgt.


Du kan høre et medley med Brødrene Olsen her

Brødrene Olsen Booking

TT Booking & Management - 7070 1077

 

 

TT Booking & Management · Floes Engbakkevej 7 · 8960 Randers SØ · Tlf. 70 70 10 77 · Mail